De eerste keer kruipen..

De eerste keer kruipen..

Verheugen…

Veel nieuwe moeders verheugen zich op de dag dat hun kleine baby voor de eerste keer kruipt. Het is een van de meest leukste mijlpalen tijdens die eerste paar maanden.

Dat gezegd hebbende, het is ook de dag dat het leven verandert, en je kunt niet langer vertrouwen op het feit dat je baby zich op dezelfde plek zal bevinden als waar je hem/haar achtergelaten hebt, mocht je vijf minuten weggaan!

Wanneer beginnen ze met kruipen?

De meeste baby's beginnen vanaf ongeveer zes maanden te kruipen, en tot ongeveer 9 maanden. Kruipen is een heel belangrijke mijlpaal voor baby's, omdat het een scala aan vaardigheden opbouwt.

Leren beslissingen nemen...

Door kruipen worden arm- en beenspieren versterkt, samen met spieren in vingers en handen wanneer ze naar verschillende dingen reiken terwijl ze zich verplaatsen.

Het verbetert ook de oog-handcoördinatie wanneer je baby begint rond te kijken en dingen kiest om te grijpen en aan te raken, wat op zijn beurt helpt om meer te leren over het nemen van beslissingen.

Angst van de mama

Natuurlijk, net als bij alles wat met je kostbare baby te maken heeft, is er altijd een zekere mate van angst, omdat nieuwe moeders bepaalde verwachtingen hebben voor de ervaring.

De meeste moeders associëren kruipen met de klassieke handen-en-knieën kruipen. In dit geval, je baby draagt ​​gewicht op zijn handen en knieën, één arm naar voren verplaatsen met de andere knie.

 

En hoewel dit soort kruipstijl gebruikelijk is, is het niet de enige manier waarop baby's voor het eerst leren kruipen. Er zijn een paar andere beproefde kruipstijlen die perfect zijn voor je baby, terwijl ze/hij leert bewegen…

Kruipstijlen die we kennen:

  1. Klassieke manier van kruipen:afwisselend met één arm en het tegenovergestelde been
  2. Als een krab:eén knie gebogen en het andere been gestrekt om vooruit te komen.
  3. Tijgeren: plat op de buik, zichzelf met alleen de armen vooruit slepen (net als soldaten in het leger).
  4. Als een beer: op handen en voeten met gestrekte ellebogen en knieën.
  5. Schuivend kruipen: met behulp van de armen vooruit schuiven op de billen.

De laatste…

En tenslotte, en hilarisch, is er de rollende kruip, waar je baby rondloopt door simpelweg van de ene plaats naar de andere te rollen.

Uiteindelijke ontwikkeling

Hoewel elke verschillende beweging er in gelijke mate zowel schattig als grappig uit kan zien, weet je zeker dat ze allemaal volkomen normaal zijn en je baby helpt zijn/haar spieren en geest te ontwikkelen.

Natuurlijk, als je je zorgen maakt, laat je ze dan checken. Maar het belangrijkste om te onthouden is om gewoon te genieten van deze leuke mijlpaal.

Bescherming

Het is wel belangrijk dat je de knietjes van je baby goed beschermt, als je baby veel begint te kruipen kan het pijnlijk aanvoelen. Laat je baby daarom op een zachte ondergrond kruipen of gebruik baby kniebeschermers. 


Comment are moderated