Door een storing zijn wij tijdelijk niet bereikbaar via email. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.
Door een storing zijn wij tijdelijk niet bereikbaar via email. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.
5 gevaren van buiten en hoe je dit kunt voorkomen

5 gevaren van buiten en hoe je dit kunt voorkomen

Het is lente en het zonnetje komt weer voorzichtig te voorschijn. Misschien is je kindje nog vooral veilig en warm binnen gebleven tijdens de afgelopen koude maanden. Je baby wordt steeds iets beweeglijker en is het tijd om samen gezellig buiten de deur avonturen mee te maken.

Speciaal voor deze kindjes hebben wij vijf gevaren op een rij gezet en hoe je ze hiertegen kunt beschermen.

 

  • Oververhitting: Vooral kinderen en peuters zijn extra vatbaar voor hitte. Zorg daarom altijd dat je kind koel en goed gehydrateerd blijft. Een hete en rode huid in combinatie met koorts of een koele en klamme huid zonder koorts, kan wijzen op een serieuze reactie. Schakel bij beide situaties snel een arts in.

  • Insectensteken: Bescherm je baby tegen stekende insecten door hem of haar te kleden in een t-shirt met lange mouwen en lange broek van een dunne stof. Gebruik eventueel een non-DEET insectenspray over de kleding wanneer je samen naar een bosrijk of grasrijk gebied gaat. Let op dat je de spray erop doet voordat je je kindje aankleedt, zodat hij of zij dit niet inademt. 
    Felle kleuren en bloemenprintjes trekken bijen en wespen aan en ook plakkerige handjes en gezichtjes doen dit. Pas hier dus mee op.
    Wil je er zeker van zijn dat je kindje nergens door wordt gestoken in de buggy? Kijk dan eens naar onze klamboes voor buggy’s. 
  • Water: Houd een baby of peuter die zich dicht bij het water bevindt áltijd in de gaten. Zelfs in laagstaand water is het voorgekomen dat een baby of peuter is verdronken, doordat hun beentjes nog niet sterk genoeg zijn voor de druk van het laagje water.

  • Verbranding door de zon: Houd je kind zoveel mogelijk uit de zon en smeer hem of haar in met zonnebrandcrème. Kies als outfit voor een hoedje en lichte kleding met lange mouwen. Als je kindje toch verbrandt en zich niet lekker begint te voelen, schakel dan een arts in.

  • Uitslag: Heet en vochtig weer kan ervoor zorgen dat de poriën worden geblokkeerd en daardoor kan uitslag ontstaan. Een enigszins koel badje zonder zeep en wat babypoeder zal meestal de uitslag doen verdwijnen binnen twee tot drie dagen.

 

We hopen dat je met deze tips goed voorbereid opstap kunt samen, maar denk eraan: probeer er vooral van te genieten!

Laat in de reacties weten waar jij met je kindje naartoe gaat deze lente.👶

Lieve groet,

Anne van Lovely Baby


Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Comment are moderated