Door een storing zijn wij tijdelijk niet bereikbaar via email. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.
Door een storing zijn wij tijdelijk niet bereikbaar via email. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.
Top 8 activiteiten die je samen kan doen met je baby (3-12 maanden)

Top 8 activiteiten die je samen kan doen met je baby (3-12 maanden)

1. Voorlezen

Voorlezen aan je baby en het koesteren van hun liefde voor boeken is een van de grootste geschenken die je ze kunt geven. Graaf de boeken uit waar je van hield als kind en nestel je baby in de buurt terwijl je tegelijkertijd hun vocabulaire en leesvaardigheid stimuleert. Voor baby's jonger dan zes maanden: probeer boeken met leuke kleuren.

2. Ga de natuur in

Of je nu door het park slentert of op een deken onder een boom ligt, buiten in de frisse lucht is een geweldige gemoedstoestand voor jou en je baby. Bovendien hebben onderzoekers van de Universiteit van Washington enorme gezondheidsvoordelen gevonden voor kinderen die buiten spelen, inclusief alles van betere immuniteit en minder vaak ziek worden tot meer weerstand bieden aan stress.

3. Water spelen

De meeste baby's zijn dol op water. Het is een zintuiglijke sensatie als ze de rimpelingen en golven zien, de natheid voelen en de spatten horen. Zet een badje op of iets waar ze in kunnen spelen. Stop er spulletjes in die zweven en zinken zodat ze kunnen verkennen.

Let op: laat de kleintjes nooit zonder begeleiding met water vanwege het risico van verdrinking.

4. Ga zwemmen

Neemt de liefde van je baby voor water toe? Doe mee met de zwemles van moeder & babyzwemmen of neem je baby mee naar het plaatselijke zwembad.

Toptip - zwemmen is vermoeiend voor kleintjes dus je kan een groot dutje en wat "me-time" achteraf verwachten..

5. Muziek

Zet je favoriete liedje op, pak je baby op en dans en zing rond het huis. Je favoriete nummer is een uitstekende manier om op te vallen en je leert je baby over ritmes en melodieën.

Zodra je baby zelfstandig kan zitten, zet je een leuk muziekje voor hem/haar op. Omgedraaide potten en pannen en een houten lepel = trommels. Een plastic bak gevuld met rijst of linzen = een shaker. Als je je echt creatief voelt, kun je zelfs een gitaar maken van een lege tissuedoos en enkele elastische banden.

6. Ga naar het strand

Spelen in zand is een andere fantastische zintuiglijke ervaring voor baby's. Pak een emmer en schop en herbeleef je eigen jeugdherinneringen met het bouwen van zandkastelen. Als je niet in de buurt van het strand woont, zoek dan een speeltuin met een zandbak of maak het thuis.

7. Neem samen een bad

Aan het einde van de dag of voor het dutje, schakel je de lichten uit, steek je een kaars aan, vul je het bad met lavendelblaadjes en stap je in bij je baby. Dit lost het dilemma "hoe kan ik douche als ik een baby heb die ik niet kan neerleggen" op en is ook een mooie manier om te ontspannen en samen te binden.

8. Bubbels

En tenslotte . . . Ik heb nog nooit een kind ontmoet dat niet geboeid was door luchtbellen. Bewaar thuis een voorraad bubbels gekocht door de supermarkt of maak het zelf met afwasmiddel. De pure vreugde op het gezicht van je baby is besmettelijk en de bellen zorgen ervoor dat ze urenlang bezig blijven. . . of totdat ze opraken.

 

Laat weten in de comments wat je van deze blog vond..

Lieve groet,

Anne van Lovely-baby


Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Comment are moderated